A gázszerelők legfőbb intelme: ne piszkálja, hívjon szakembert!


title

A gázszerelők legfőbb intelme: ne piszkálja, hívjon szakembert!

A gázszerelők legfőbb intelme: ne piszkálja, hívjon szakembert!

 

Az élet sok területén újra divatba jött a DIY (Do it yourself!),vagyis a „Csináld magad!”.

Nem mindig az anyagi lehetőségek szűkössége visz rábennünket, oka lehet akár a kreativitásunk kifejezésének vágya, vagy azotthonunk iránti gondoskodás, felelősség érzése.

Sok esetben rendben is vanígy, hiszen senki nem hív villanyszerelőt, hogy kicseréljen egy kiégettvillanykörtét, vagy kőművest, hogy felfúrjon egy polcot a falra.

Ugyanakkor vannak olyan szakterületek, ahol nem csak nemérdemes, de nem is szabad önmagunknak kísérletezni a megoldással.

Egyikünkneksem jutna eszébe például megműteni egy családtagját (bár gyakran ajánlunkgyógyszert nekik), és igen kevesen tanítják otthon a gyerekeiket.

Ezek atevékenységek olyan szaktudást igényelnek, amivel egy átlagember nemrendelkezik.

Ilyen tevékenység a gázszerelés is.

Nem véletlen, hogy egygázszerelőnek arcképes gázszerelő igazolvánnyal kell rendelkeznie, hatóságinyilvántartásban kell szerepelnie,

ahogy az sem, hogy nem elegendő számára azegyszer megszerzett végzettség, szakképesítés, hanem rendszeres időközönként felkell frissítenie, meg kell újítania a tudását.

Mit tud jobban egy gázszerelő, fűtésszerelő, mint mi magunk? Nempusztán a házunk vezetékrendszerét és a készülékeink működését ismeri jobban,mint mi, hanem azt is tudja, ezeknek milyen műszaki paramétereknek kellmegfelelniük, és felismeri a meghibásodás legapróbb jeleit is.

Tisztában van agázszereléssel kapcsolatos jogszabályokkal, és a műszaki-biztonságielőírásokkal.

Ha rá bízzuk az üzemeltetéssel, karbantartással, szervizelésselkapcsolatos feladatokat, az minden esetben jobb eredményt hoz, mint ha házibarkácsolással igyekszünk a problémákat orvosolni.

A gázszerelés, konvektorszerelés fontos kérdései közé tartozik akészülékeink gazdaságos üzemeltetése mellett azok biztonságos működtetése is,mert a szakszerűtlen szerelés a felesleges pénzkidobásnál súlyosabb gondokat isokozhat: otthonunkat, sőt testi épségünket, akár az életünket isveszélyeztetheti.

A karbantartás, javítás elhanyagolása, esetleg házilagos,szakszerűtlen elvégzése többletfogyasztáshoz, a készülékek, berendezésekalacsonyabb hatásfokú, akadozó működéséhez vezet.

Súlyosabb esetbengázszivárgás, gázrobbanás is bekövetkezhet.

Ki ne hallott volna aszén-monoxid-mérgezésről, mely a helytelenül szerelt vagy működtetettgázkészülékek miatt évről-évre halálos áldozatokat követel?

Jó, ha tudjuk, hogynem csak a fűtő berendezéseink, hanem minden nyílt lánggal működő vízmelegítő-és főzőeszköz használatakor is kialakulhat gázszivárgás.

Elöregedett vagy nemmegfelelően karbantartott gázkészülékünk, sőt azok a háztartási eszközök isveszélyt jelenthetnek, melyek megváltoztatják a lakásban uralkodónyomásviszonyokat működésük közben, például a szagelszívók, ventilátorok.

Hívjunk szakembert minden kazán, konvektor, radiátor, gáztűzhelybeüzemeléséhez, javításához, vagy egy teljes fűtési rendszer kiépítéséhez!

Agázszerelő, fűtésszerelő a karbantartást, tisztítást, cserét, illetve azidőszakos ellenőrzést is úgy végzi el, hogy készülékeink költséghatékonyan ésteljes biztonságot nyújtva működjenek.

Hívjon minket most!