Blog

Cikkeink

A lefolyóba öntött forró vízzel fel tudjuk gyorsítani a fellazult szennyvíz távozását

Na ilyen esetekben kell a pumpát is bevetni, mert a lezúduló víz sebességét növelni tudjuk általa, így a tisztító hatást is megsokszorozzuk. Kis tudnivaló: Kádak, mosdók vagy túlfolyóval ellátott mosogatómedencék esetében a pumpás bevetés előtt ezt a nyílást szigorúan tömítsük el. Vagy különben a kompresszió itt fog távozni. Ha van zsírfogó szifon, azt is meg kell tisztítani, rendszerint itt kezdődik a dugulás. A szifonnak csak a búráját kell levenni, majd az aljáról eltávolítjuk a lerakódást és így a dugulás általában meg is szűnik. A bűzelzáróként üzemelő hattyúnyakas csőelemeket tisztításkor tanácsos leszerelni.
A kádlefolyók kitisztítása sem okoz különösebb problémát akkor, ha a padlóösszefolyó előtt alakult ki a dugulás. Gyorsan megszüntethető ez a probléma, ha pumpával vagy lefolyótisztítóval nekiesünk. Ezt követően a vezetékszakaszt forró vízsugaras intenzív átöblítéssel teljesen tisztítsuk meg. Javasolt a padlóösszefolyót is vegyszerrel tisztítani. Ha van rá lehetőségünk, a kitisztított vezetékszakaszok, szifonok átöblítéséhez használjuk a kézi zuhany gégecsövét, értelemszerűen a zuhanyfej lecsavarása után.
Célszerű megelőzni a helyi dugulásokat. Ha azt vesszük észre, hogy nehézkesen nyelvi el a vizet a lefolyó, akkor ne habozzunk vegyszeres tisztítást és forró vizes öblítést alkalmazni. Figyeljünk a környezetünkre a mosogatóba, WC-be való öntéskor, mert az olaj és zsíradék nem oda való, igen káros anyagok, nem beszélve arról, hogy lerakódnak a hajlatokba valamint a vezetékek falaira, lejutnak végül a lefolyóba ami az újabb dugulások melegágya. Ugyanez a helyzet a fürdőszobai lefolyók esetében, ha időközönként nem tisztítjuk meg őket, dugulást okozhatnak. De ha már megvan a dugulás, és mi magunk sem tudtuk elhárítani, mindenképpen forduljunk szakemberhez, aki gyorsan, hatékonyan nagynyomású vízsugár vagy egyéb csőtisztítóval meg tudja szüntetni a dugulást.
Vízszerelés gyorsszolgálat Ha mindez nem lenne elég: Mi nem csak teljes lefedettséggel dolgozunk, hanem azonnali kiszállással is. Mit takar ez? Tisztában vagyunk azzal, mennyi meghibásodás alakul ki, aminek a javítása nem várhat. Egy csőtörés, egy komoly dugulás, és mi sem várhatunk, amikor az ügyfélnél úszik a fürdőszoba. Ilyenkor azonnali segítség kell, még pár perc is sokat számít, de annyit is nehéz várni.