Blog

Cikkeink

Hogyan előzd meg, hogy ne kelljen egyfolytában fűtésszerelőt hívnod? Fűtésszerelő Budapest egész területén

Újra itt az ősz, hamarosan hivatalosan is indul a fűtési szezon. Sokszor előfordul, hogy a fűtési rendszer akkor adja be a kulcsot, amikor beköszönt a csontrepesztő hideg időjárás. Ez senkinek sem jó, egyaránt ártalmas a ház hőre sérülékeny falai és a ház lakói számára.
Adódik tehát a kérdés, mit tegyünk akkor, ha a fűtési rendszer meghibásodik? Érdemes már az alapoknál vizsgálódni, de még jobb ezt megelőzni és mindent megtenni annak érdekében, hogy ne is forduljon ez elő.
Már építkezéskor figyelembe kell venni a legfontosabb tényezőket, ez a legfontosabb. Hosszú távon a legjobb megoldásnak az bizonyul, ha a tartós fűtési rendszer felépítésében alkalmazzuk a rézcső meglétét, ami egy minőségi és megbízható anyag.
Hálás lesz ezért a fűtési rendszer, és a házon belüli vízszállíásra is ez a legalkalmasabb kémiai szempontból. Az építkezőknek nagy kedvence volt már a kétezres évek elejétől, aztán végképp átvették a vezetést az otthonokban, és erre nyomós okuk volt. A zökkenőmentes hétköznapi élet garantált ha rézcsövet használunk, alkalmazásuk európai szabvány szerint történik, így bátran merjük ajánlani ezt a sokak által kedvelt korrekt rendszert.
A réz mint anyag, széles körben elterjedt mind fűtés, mind vízrendszer tekintetében, így nem kell attól tartanunk, hogy esetleg hiánycikk lesz. Pozitív, hogy egyszerűen alakíthatók és könnyen bővíthetők. Akit esetleg mélyrehatóbban, szakmai szemmel is érdekel a témakör, az keresse a rézcsöveket MSZ EN 1057:2006+A1 szabványkód alapján.
Tehát ha fűtésről van szó, akkor réz. Szigorúan! A rézre nem vonatkozik az el nem vesző csak átalakuló anyagokról szóló mondás. Még csak át sem alakul. A réz nem rozsdásodik, köszönhetően a korróziótól való ellenállóságának. Míg ha más anyagból készült csöveket vizsgálunk, van egy maximum hőérték, amit még elbír a cső, a réznél ilyen nem létezik.
Akkor ha minden tőled telhetőt megtettél, és a lakásodban mégis hideg van, hívj profi szakembert. Ha padlófűtést használsz, ne ess neki a padlóburkolatnak egyedül, még akkor sem ha biztos vagy a hiba forrásában. Klasszikus radiátorod van? Akkor is inkább kérj szakértői segítséget, minthogy egyedül vágj bele a munkálatokba.