Blog

Cikkeink

Vízszerelő gyorsszolgálat Budapest

Egy új rendszer kialakítása során, sok ember azt gondolja, saját maga is meg tud birkózni a munka megtervezésével, végrehajtásával. Pedig az a legcélszerűbb és a legkifizetődőbb, hatékony megoldás az, ha a lakásfelújítás során referenciával valamint szakképesítéssel rendelkező tapasztalt szakembert bízunk meg a feladatok elvégzésével, garanciát csak az ezzel rendelkező kollégáink tudnak vállalni.
Az esetek többségében hirtelen következik be és akkor rögtön meg kell oldani
Addig amíg a szennyvíz nem folyik le, addig azt a vizes helyiséget bizony nem fogja tudni senki használni.
Bárhol bekövetkezhet a dugulás, szennyvíz lefolyóban, vagy akár a csatornában is. Saját magunk is megpróbálhatjuk elhárítani a hibát, de egy nagyobb csatorna szennyeződéseit biztos, hogy nem fogjuk tudni eltávolítani. Ide mindenképpen az erre a célra készült tisztítószerekre, vagy csőgörény bevezetésére lesz szükség egy tapasztalt szakember segítségével együtt.
Így biztos, hogy nem kell bontani a dugulás megszüntetéséért.
Mit csináljunk, ha a mosogató, mosdó, kád vagy neadjisten’ a wc nem nyeli el a zavaros vizet?
A gyors megoldás reményében legtöbbször az agyonreklámozott lefolyótisztítószerek egyikéért nyúlunk. Ezek általában erős és maró zsíroldószereket tartalmaznak, melyek fellazítják a többségében zsíros, összetapadt szennyeződést, és ha szerencsénk van, akkor alapos leöblítést követően újra zavartalan lesz a lefolyónk működése. Sűrű állagú, erősen maró hatású szerekről beszélünk. Kb. negyedórát vesz igénybe, míg kifejtik hatásukat, de ha nagyobb elzáródás alakul ki, ez a hatékonysági idő 10 órára is megnőhet. Meleg vízzel kell leöblíteni a hatóidő lejárta után.
Amennyiben a tisztítószeres kezelés nem hozta meg a kívánt a szerencsét
Ebben az esetben tovább próbálkozhatunk a régimódi gumipumpával is, vagy az ahhoz nagyon hasonló, nyomásgyakorló eszközzel is. A pumpát helyezzük a lefolyó nyílására, és hirtelen nyomást gyakorolva megpróbáljuk megszüntetni a dugulást. Ha a gumiharang alól kiáramlik a levegő, erős visszaszívással is próbálhatunk lazítani a lerakódáson. Ismételjük meg a tevékenységet egymás után a kívánt hatás elérése érdekében többször. Vegyesen próbálkozhatunk az egyidejű vegyszeres tisztítással és a pumpa használatával.
A hagyományos gumiharangon kívül van még fsok létezik a forgalomban, nagyobb nyomás létrehozására alkalmas pumpa is, ezeken a harang feletti hengerben a levegőt lehet nagy nyomás alá helyezni. Azonban erre a célra kifejlesztett flexibilis tengelyt is használhatunk, amelynek a végén hajtókarral forgatható huzalmaró van. De ezeket csak olyan vezetékszakaszoknál tudjuk használni, amelyek könyökhajlatán át tudjuk tolni a spirális köpenyt. Különösebb szaktudást nem igényel a használatuk, hatótávolságuk kb. 1,5 méter. Ha magasnyomású mosóval rendelkezünk, felhasználhatjuk az erős vízsugarát szifonok mögötti vagy pedig a kád alatti dugulások elhárítására.