Blog

Cikkeink

Vízvezeték információk.

Ne félj szakembert hívni, NE csinálj olyan munkát csak azért, hogy pénzt takaríthass meg, ha nem vagy abban biztos, hogy hogyan javítsd meg a vízproblémákat, hívj szakembert.
De mindenképp győződj meg a szakember tudásáról, ellenőrizd referenciáit. A profi vízvezeték szerelő teljesen felszerelten érkezik és a legtöbb munkát egy látogatással el tudja végezni. A hivatásos vízvezetékszerelő megoldja a problémát.
Dugulás:
Ha meg akarod előzni a lefolyók eltömődését, akkor ne csak szűrőkkel gondoskodj a lefolyók átjárhatóságáról, hanem mérsékeld a mosogatók, a sampon a tusfürdő a háztartási tisztítószerek használatát. Tévhit, hogy a dugulást a hajcsomók és az ételmaradékok okozzák., a háttérben sokkal inkább a szépségápolási termékek állnak.
Befagyott vízvezeték és azok jelei:
Már az őszi szezonban kezdjük el a víztelenítést, víztelenítsük a belső hálózatot és magát a vízmérőt is. A kerti csap vízmentesítése érdekében, célszerű előbb kiengedni a csapot majd elzárni a téli elzárót. Fontos, hogy a víztelenítés után is marad a csővezetékben víz, ezért javaslom azt is szigetelni. Ha nem vigyázunk akkor a hosszú hideg teleken befagyhat a vízvezetékünk. Ha szerencsénk van akkor még a fagydugó nem fejtette ki óriási kárt okozó hatását. És nem okozott csőrepedést vagy cső törést. A megfagyó majd kitáguló víznek óriási romboló ereje van. A szakemberek csak a vízóra aknában lévő csőszakasz kiolvasztásában tudnak segíteni. Ha a talajban vagy az épületszerkezetében fagyott el a vízvezeték nincs megoldás, mindenképp meg kell várni a hőmérséklet emelkedését. A hideg telek miatt átkell gondolni a csőfektetés mélységét és a csőszigetelési eljárásokat. Gondold jól át, mert hatalmas otthoni károkat okozhat.
Jelei:
Akadozva folyik a víz a hálózatból.
Egyáltalán nem folyik a vízcsapból a víz.
Deresedés a szigeteletlen csőhálózat falán.
Fagyás nyomok az elzáró idomoknál.
Soha ne fizesd ki előre a vízvezetékszerelőt, persze előfordulhat, hogy a szakembernek előlegre van szüksége, hogy a szükséges anyagokat megvásárolhassa, de bölcs dolog megvárni, míg a munka teljesen elkészül, mielőtt átadod neki a teljes összeget. Sok minden történhet a munka eleje és vége között.