Blog

Cikkeink

Vízvezeték információk.

Értékes vízvezeték- információk minden háztulajdonos számára.
Sokan úgy gondolják, hogy a vízvezeték szerelési ügyek kezelése nehéz feladat. Ez nem feltétlenül igaz. A vizes feladatok kezelése, akárcsak mint minden műszaki feladat, könnyen elvégezhető, ha megfelelő munkaeszközökkel, szerszámokkal és ismeretekkel rendelkezünk.
Ez a cikk olyan tippeket tartalmaz, amelyek segítséget nyújtanak a vízvezetékekkel kapcsolatos kérdésekben.
Vízszivárgás
Fontos tudni, hogy az apró vízszivárgásból könnyen lehet nagy vízszivárgás vagy akár csőtörés is. Ha házilag szeretnéd megoldani, akkor első körben zárd el a vizet a főcsap segítségével. Ereszd le a vizet a fűtőrendszerből. Amikor a rendszerben nincs több víz, fémfűrésszel vágd ki a hibás részt. Szükséged lesz a cső meghibásodott részéhez egy megfelelő anyagú, átmérőjű és hosszúságú új csődarabra (amit a szerelvényboltban meg tudsz vásárolni, és ott méretre is vágják) és csatlakozóra. Az új csődarab segítségével pontosan bemérheted, hogy mennyit kell kivágnod a régiből. Fogd az új csődarabot, helyezd rá a csatlakozókat mindkét végére majd helyezd be az új csövet. A javított rész alá tegyél egy tálkát az esetleges csöpögés miatt és töltsd fel ismént a fűtőrendszert. Ha minden hibátlanul működik, akkor jól dolgoztál.
A probléma legjobb megoldásának a módja egy engedéllyel rendelkező vízvezeték szerelő, aki bevizsgálja, pontosan beméri és orvosolja a problémát. A fejlődő technika olyan műszerekkel gazdagította a szakemberek repertoárját, amelyekkel már igen egyszerű a probléma lokalizálása.
A munka végeztével, ha a szerelő elvégezte a feladatát csak akkor fizessünk, bizonyosodjunk meg róla, hogy nincs szivárgás, és hogy a szakember a legjobb tudása szerint látta el a feladatát.

Van elfagyott csatorna vagy befagyott lefolyócsöved?
Bizony a nagy hidegben a csöveket, csatornákat a hideg nem kíméli, nézzünk néhány javaslatot, ami hatásos megoldást nyújt. Önts 10-20 liter forró vízhez 2 kg sót, majd hagyd felolvadni, ezt az elegyet este öntsd bele a WC-be, az igy keletkezett oldat nehezebben fagy el. A vegyszeres kezelés se rossz, de költséges.

WC eltömődése
A vécék elzáródásának problémáját azonnal és hatékonyan kell megoldani. A kémia növekedés kialakulásának sebességét befolyásoló tényezők.
WC HASZNÁLATÁNAK A MEGFELELŐ IDENTITÁSA.
A MARÓ HATÁSÚ TISZTÍTÓSZEREK MEGFELELŐ, RENDSZERES HASZNÁLATA.
Összegzésképpen elmondható, hogy a vízvezetékszereléssel kapcsolatos karbantartás, nem nehéz, ha megfelelő eszközökkel és számos információkkal rendelkezünk. Ha alkalmazzuk a tippeket akkor a vízvezeték problémái a múlté lesznek.