Blog

Cikkeink

Vízvezetékszerelések kezdőknek.

Az otthoni rendszer fenntartása, vízvezeték témakörben.
Hogyan kerüld el a vízvezetékekkel kapcsolatos problémákat? Mi a legbosszantóbb dugulás a világon? A WC eldugulása a legbosszantóbb dolog a világon, mert tehetetlennek érezzük magunkat. Ez nem véletlen hiszen nagy kellemetlenséggel jár.
Oka:
Nem is gondolnánk, de a legtipikusabb ok a figyelmetlenség és a vízspórolás. Legfontosabb a megelőzés.
A WC dugulásának gyakori oka, hogy a csészék belső felülete egyszerűen elvízkövesedik, amelyen előbb vagy utóbb megtapad a WC papír, majd egyéb más lehúzott dolog is, és csak gyülemlik, gyülemlik, mígnem dugulást okoz. Megdöbbentő de nagyon sokszor következik be dugulás ezen felül WC-be esett illatosítók, törlőkendő, ételmaradék és egyéb nőies személyes termékek miatt. Ha kényelmesen szeretnénk érezni magunkat otthonunkban és komfortosan szeretnénk használni akkor figyeljünk oda a vízvezetékek állapotára. A rendszeres tisztítás ellenére is előfordulhat repedés, csőtörés, de a kerti csap elfagyása is bosszúságot képes okozni. Nem ritka, hogy sürgősségi jelleggel van szükség szakember segítségére. Ilyenkor olyan szakember mellett tedd le a voksod, aki profi, megbízható és azonnal a helyszínre érkezik. Ne fizess előre a vízvezetékszerelőnek, (előleget persze kérhet, a kellő dolgok beszerzésére), csak akkor fizesd ki, ha befejezte a munkálatokat és te magad megbizonyosodtál abban, hogy alaposan látta el a feladatait. Nagyon fontos, hogy hozzáértés hiányában ne kezd el házilagosan megoldani az ilyen feladatokat, mert több kárt okozhatsz, mint amennyi hasznot. Az eltömődött lefolyóhoz, ne használj tisztítószereket az eltömődés megszüntetésére. Ezek a kemény vegyszerek korrodálhatják a fémcsöveket, ami idővel szivárgáshoz és csőtöréshez vezethet. A nyomóvíz csőtörésének okai: anyaghiba, korrózió, fagykár, mechanikai sérülések.

Rejtett csőtörések jelei: magasabb, megnövekedett vízszámla, nedvesedés a padlózaton, vagy a víznyomás csökkenése (füllel hallható hangok) a szivárgás közelében. Ha szivárgás egy sérült csőszakaszból származik, megpróbálhatod kijavítani egy javító készlettel. Ez nem nagy ördöngösség.
Figyeld a mosogatógép és a mosógép tömlőit. Ha a berendezés nem képes leereszteni a szennyvizet, nem fog vizet felvenni. A tömlők nem lehetnek megtörve vagy eltömődve. Ellenőrizd, és szükség esetén szüntesd meg az eltömődést vagy cseréld ki őket, a tömlők is idővel elöregednek. Néhány dolgot jól átgondoltan, te magad is meg tudsz csinálni, csak sajátítsd el jól az alapokat.