Gázvezeték kiépítés

Gázvezeték kiépítésGázvezeték kiépítés

Sok éves tapasztalattal rendelkezünk, igazán remek árfekvésben kínálunk ügyfeleinknek teljes gázvezeték beszerelést. Ha Ön is szeretne gázvezetéket kiépíttetni, ne habozzon felkeresni minket, mi rendelkezésre állunk bármely elérhetőségünkön.
Munkánk nagyon sokrétű: gázcsöveket, gázcsapokat építünk be, javítunk, kicserélünk, átszerelünk. Megtervezzük a teljes gázhálózatot, kiépítünk, kivitelezünk KPE, acél és rézcső technológia felhasználásával, nyomáspróbát végzünk, rendszert légtelenítünk, szivárgásvizsgálatot eszközölünk. Már kiépített hálózaton is végzünk ilyen ellenőrzéseket, szivárgással és légtelenítéssel kapcsolatosan és még sok mást, mint a csőhálózat ellenőrzés, megjavítás, csőszakaszok vagy a teljes csővezeték cseréje. Cserélünk gázcsapokat, elzárókat, golyós csapokat, flexibilis gázbekötő csöveket is.
Munkánk kivitelezése kizárólag engedélyezett gázterv megléte után indulhat el. Mindenek előtt készítünk egy műszaki felmérést a helyszínen, megbeszéljük, milyen típusú legyen a készülék, merre legyen a vezeték nyomvonala. Gáztervező szakemberünk tervet készít a hatályos szabályok és előírások figyelembe vételével, a kész tervet beadja a Gázművek Terv jóváhagyó osztályára. Ha ez jóváhagyásra kerül, és megadják az engedélyt, már kezdődhet is a munka az Ön otthonában.

A gázszerelés hivatalos átadásához (MEO) szükséges dokumentumok:

- EPH jegyzőkönyv (Egyen Potenciálra Hozás), FI relé beépítése
- A Fővárosi Gázművek új és meglévő gázcsatlakozásakor, valamint átalakításakor az üzembe helyezést érintésvédelmi felülvizsgálathoz köti. Az érintésvédelmi felülvizsgálat elvégeztével EPH jegyzőkönyv kiállítása szükséges.
- Ha az EPH kialakítás nem megfelelő, vagy nincs is kialakítva, akkor villanyszerelői munkára van szükség. A vizsgálat elvégzése után az általunk kiküldött villanyszerelő munkatárs a helyszínen hiteles jegyzőkönyvet állít ki.
- FI relé vagy életvédelmi relé, hivatalos nevén hibaáram védelmi kapcsoló egy elektromos felügyeleti eszköz, mely megvédi a hálózatot, amennyiben az L (fázis) vezetékben folyó áram eltér az N (nulla) vezetőben folyó áramtól a megengedett értéken felül. FI relé beépítésére akkor van szükség, ha a gázkészülék vizes helységben van (fürdőszoba, konyha).
- Kéményseprő szakvélemény
- Az elkészült kémény és a készülék műszaki adatait tartalmazza, melyet a Kéményseprő Vállalat állít ki. Ha a gázszerelést, illetve a kéményszerelést munkatársainkkal végezteti,
akkor ez a mi feladatunk lesz, így Önt felszabadítjuk az utánajárások terhe alól, ami sok időt vesz igénybe.
- Hő- illetve áramlástechnikai méretezés. Ezt a dokumentumot a gáztervező mérnök kollégánk készíti el.
- Kivitelezői nyilatkozat. Ezt a nyilatkozatot a Gázművekhez kell benyújtani, ezután kapunk időpontot a MEO átadásához.
- Gázvezeték kiépítés, gázvezeték szerelés több éves múlttal. Amennyiben bármi kérdése van, állunk szíves rendelkezésére, keressen minket bátran.


Gázvezeték kiépítés