Konvektorok

KonvektorokKonvektorok

Mi beszereljük konvektorát, és gáz fali fűtőit kicseréljük, tisztítjuk, karbantartjuk, időszakosan leellenőrizzük. Precíz, munkájukra igényes gázszerelő munkatársaink megbízhatóan dolgoznak. A gázkonvektor szerelő kollégáink hatásos hibaelhárítást végeznek. Igyekszünk tartani a rövid határidőt, miután hívnak minket és megbeszéljük az időpontot, pár órás intervallumon belül akár ott is lehetünk a helyszínen. Telefonos egyeztetésünkkor Ön bemondja a hibát, kollégáinkkal megbeszélhetik a következő lépést, és elmondja, mennyibe fog kerülni körülbelül.

Ezek a hibák fordulnak elő leggyakrabban:

- nem gyullad be konvektor vagy fali fűtő
- kialszik a konvektor vagy fali fűtő
- nem marad égve a konvektor vagy fali fűtő
- kikapcsol a konvektor vagy fali fűtő
- konvektor vagy fali fűtő lángja túl kicsi vagy nagy

Egy egész lakást be tudunk fűteni gázkonvektorokkal. Általában egy konvektor egy helyiséget tud befűteni a lakásban, de ha kötünk valamennyi kompromisszumot, pl. egy nagyobb bírású gázkonvektor segítségével, akkor több helyiséget is meleggé varázsolhatunk. Kétféle anyagból készülnek a gázkonvektorok, az öntött vasból és a lemezből készülteket különböztetjük meg. Az öntöttvas inkább a régebbi típusokra jellemző, de akár manapság is találkozhatunk vele szaküzletekben. Ezek drágább árkategóriájúak, mint a lemezből készültek. Egyik nagy előnyük, hogy nem hallható pattogó hang használatukkor, és mutatósabbak is.
Gázkonvektor típusok még a parapetes és a kéményes elrendezésűek. A parapetes egy falra felszerelhető verzió, mely a parapet nevű alkatrészről kapta a nevét. Az oxigént, ami az égéshez szükséges, ezen keresztül kapja a kinti légtérből, és az égéstermék is ezen keresztül távozik kifelé. Ezzel ellentétben a kéményes elrendezésű típus a belső térből kapja a levegőt, így ennél a verziónál folyamatosan kell működnie a levegőcserének.
Gázkonvektorok esetén minden helyiségben külön adják a hőt, így ezeket egymástól függetlenül lehet szabályozni. Viszonylag gyorsan és könnyen felmelegít egy -egy szobát a hősugárzásával. Semmiféle kisegítő energiát nem kell eszközölnünk a működéséhez, nem úgy, mint a kazánoknál, amik általában plusz áram segítségével üzemelnek. Azt már ne is említsük, hogy egy családi ház esetében sokkal takarékosabban jövünk ki anyagilag, ha központi fűtés helyett gázkonvektorokat szereltetünk be.

Konvektor szerelés