Gázvezeték kiépítés

Gázvezeték kiépítés


Hosszú éves tapasztalat után vállaljuk gázvezeték kiépítését kedvező árakon. Ha Önnek is szüksége van gázvezeték kiépítésére, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

Vállajuk gázcsövek, gázcsapok kiépítését, javítását, cseréjét, átalakítását. Feladataink közé tartozik: gázhálózatok tervezése, kiépítése, kivitelezése KPE, acél és rézcső technológiával, nyomáspróba, rendszer légtelenítése, szivárgásvizsgálat. Kiépített hálózatok ellenőrzése - szivárgás vizsgálat, légtelenítés, csőhálózat ellenőrzés, javítás, csőszakaszok, esetlegesen komplett csőhálózat cseréje. Gázcsapok, elzárócsapok, golyós csapok cseréje, flexibilis gázbekötő csövek cseréje.

Gázszerelés megkezdése csak engedélyezett gázterv alapján kezdődhet. Először egy helyszíni műszaki felmérést végzünk, mely alapján megállapodunk a készülék típusáról, a vezeték nyomvonaláról. Ezután gáztervező mérnök kollégánk elkészíti a gáztervet az érvényben lévő szabályok és előírások alapján, majd benyújtja ezt a Gázművek Terv jóváhagyó osztályára. Amikor a tervet jóváhagyják, az engedélyt megkapjuk, a kivitelezés megkezdődhet.

A gázszerelés hivatalos átadásához (MEO) szükséges dokumentumok:

 1. EPH jegyzőkönyv (Egyen Potenciálra Hozás), FI relé beépítése
 2. A Fővárosi Gázművek új és meglévő gázcsatlakozásakor, illetve átalakításakor az üzembe helyezést érintésvédelmi felülvizsgálathoz köti. Az érintésvédelmi felülvizsgálat befejezésekor EPH jegyzőkönyvet kell kiállítani. 
 3. Amennyiben az EPH kialakítás nem megfelelő, illetve nincs kialakítva, akkor villanyszerelői munkára van szükség. A vizsgálat elvégzése után a helyszínen hiteles jegyzőkönyvet állít ki az általunk kiküldött villanyszerelő munkatárs. 
 4. FI relé vagy életvédelmi relé, hivatalos nevén hibaáram védelmi kapcsoló egy elektromos felügyeleti eszköz, mely megvédi a hálózatot, amennyiben az L (fázis) vezetékben folyó áram eltér az N (nulla) vezetőben folyó áramtól a megengedett értéken felül. FI relé beépítésére akkor van szükség, ha a gázkészülék vizes helységben van (fürdőszoba, konyha).
 5. Kéményseprő szakvélemény 
 6. Az elkészült kémény és a készülék műszakai adatait tartalmazza, melyet a Kéményseprő Vállalat állít ki. Amennyiben a gázszerelést, illetve a kéményszerelést velünk végezteti, 
 7. ezt természetesen mi intézzük, így Ön mentesül az időt igénylő utánajárások alól.
 8. Hő- illetve áramlástechnikai méretezés Ezt a dokumentumot a gáztervező mérnök kollégánk készíti.
 9. Kivitelezői nyilatkozat Eme nyilatkozatot a Gázművekhez nyújtjuk be, és így kapunk időpontot a MEO átadásához.
 10. Gázvezeték kiépítés, gázvezeték szerelés több éves tapasztalattal. Kérdés esetén, forduljon hozzánk bizalommal.

  Gázvezetékek kiépítése
  Keressen bennünket bizalommal, ha Ön is szeretne gázvezetéket kiépíttetni, bármely elérhetőségünkön igyekszünk minél hamarabb ügyfeleink segítségére sietni. Munkánk nagyon sokféle területet lefed: gázcsöveket, gázcsapokat építünk be, javítunk, kicserélünk, átszerelünk. Megtervezzük a teljes gázhálózatot, kiépítünk, kivitelezünk KPE, acél és rézcső technológia felhasználásával, rendszert légtelenítünk, szivárgásvizsgálatot eszközölünk, nyomáspróbát végzünk. Már kiépített hálózaton is végzünk szivárgással és légtelenítéssel kapcsolatos ellenőrzéseket, de munkakörünkbe tartozik még például a csőhálózat ellenőrzés, javítás, csőszakaszok vagy a teljes csővezeték cseréje. Cserélünk gázcsapokat, elzárókat, golyós csapokat, flexibilis gázbekötő csöveket is. Kizárólag engedélyezett gázterv megléte esetén indulhat meg a kivitelezés folyamata. Első lépésben készítünk egy műszaki felmérést a helyszínen, megbeszéljük, milyen típusú legyen a készülék, merre legyen a vezeték nyomvonala. Gáztervező szakemberünk tervet készít a hatályos szabályok és előírások figyelembevételével, és a kész tervet beadja a Gázművek tervjóváhagyó osztályára. A munka akkor kezdődhet meg az Ön otthonában, ha ez a tervezet jóváhagyásra kerül, és megadják az engedélyt. Cégünk gázvezetékek kiépítését, gázvezetékszerelést végez több éves múlttal. Amennyiben bármi kérdése van, állunk szíves rendelkezésére, keressen minket bátran!

  Milyen dokumentumok szükségesek a gázszerelés hivatalos átadásához (MEO)?
  1. EPH jegyzőkönyv (Egyen Potenciálra Hozás), FI relé beépítése 2. A Fővárosi Gázművek új és meglévő gázcsatlakozásakor, valamint átalakításakor az üzembe helyezést érintésvédelmi felülvizsgálathoz köti. Az érintésvédelmi felülvizsgálat elvégeztével EPH jegyzőkönyv kiállítása szükséges. 3. Ha az EPH kialakítás nem megfelelő, vagy nincs is kialakítva, akkor villanyszerelői munkára van szükség. A vizsgálat elvégzése után az általunk kiküldött villanyszerelő munkatárs a helyszínen hiteles jegyzőkönyvet állít ki. 4. FI relé vagy életvédelmi relé, hivatalos nevén hibaáram védelmi kapcsoló egy elektromos felügyeleti eszköz, mely megvédi a hálózatot, amennyiben az L (fázis) vezetékben folyó áram eltér az N (nulla) vezetőben folyó áramtól a megengedett értéken felül. FI relé beépítésére akkor van szükség, ha a gázkészülék vizes helységben va (fürdőszoba, konyha). 5. Kéményseprő szakvélemény 6. Az elkészült kémény és a készülék műszaki adatait tartalmazza, melyet a Kéményseprő Vállalat állít ki. Ha a gázszerelést, illetve a kéményszerelést munkatársainkkal végezteti, akkor ez a mi feladatunk lesz, így Önt felszabadítjuk az utánajárások terhe alól, ami sok időt vesz igénybe. 7. Hő- illetve áramlástechnikai méretezés. Ezt a dokumentumot a gáztervező mérnök kollégánk készíti el. 8. Kivitelezői nyilatkozat. Ezt a nyilatkozatot a Gázművekhez kell benyújtani, ezután kapunk időpontot a MEO átadásához.