Gázvezeték kiépítés

Gázvezeték kiépítés


Hosszú éves tapasztalat után vállaljuk gázvezeték kiépítését kedvező árakon. Ha Önnek is szüksége van gázvezeték kiépítésére, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

Vállajuk gázcsövek, gázcsapok kiépítését, javítását, cseréjét, átalakítását. Feladataink közé tartozik: gázhálózatok tervezése, kiépítése, kivitelezése KPE, acél és rézcső technológiával, nyomáspróba, rendszer légtelenítése, szivárgásvizsgálat. Kiépített hálózatok ellenőrzése - szivárgás vizsgálat, légtelenítés, csőhálózat ellenőrzés, javítás, csőszakaszok, esetlegesen komplett csőhálózat cseréje. Gázcsapok, elzárócsapok, golyós csapok cseréje, flexibilis gázbekötő csövek cseréje.

Gázszerelés megkezdése csak engedélyezett gázterv alapján kezdődhet. Először egy helyszíni műszaki felmérést végzünk, mely alapján megállapodunk a készülék típusáról, a vezeték nyomvonaláról. Ezután gáztervező mérnök kollégánk elkészíti a gáztervet az érvényben lévő szabályok és előírások alapján, majd benyújtja ezt a Gázművek Terv jóváhagyó osztályára. Amikor a tervet jóváhagyják, az engedélyt megkapjuk, a kivitelezés megkezdődhet.

A gázszerelés hivatalos átadásához (MEO) szükséges dokumentumok:

 1. EPH jegyzőkönyv (Egyen Potenciálra Hozás), FI relé beépítése
 2. A Fővárosi Gázművek új és meglévő gázcsatlakozásakor, illetve átalakításakor az üzembe helyezést érintésvédelmi felülvizsgálathoz köti. Az érintésvédelmi felülvizsgálat befejezésekor EPH jegyzőkönyvet kell kiállítani. 
 3. Amennyiben az EPH kialakítás nem megfelelő, illetve nincs kialakítva, akkor villanyszerelői munkára van szükség. A vizsgálat elvégzése után a helyszínen hiteles jegyzőkönyvet állít ki az általunk kiküldött villanyszerelő munkatárs. 
 4. FI relé vagy életvédelmi relé, hivatalos nevén hibaáram védelmi kapcsoló egy elektromos felügyeleti eszköz, mely megvédi a hálózatot, amennyiben az L (fázis) vezetékben folyó áram eltér az N (nulla) vezetőben folyó áramtól a megengedett értéken felül. FI relé beépítésére akkor van szükség, ha a gázkészülék vizes helységben van (fürdőszoba, konyha).
 5. Kéményseprő szakvélemény 
 6. Az elkészült kémény és a készülék műszakai adatait tartalmazza, melyet a Kéményseprő Vállalat állít ki. Amennyiben a gázszerelést, illetve a kéményszerelést velünk végezteti, 
 7. ezt természetesen mi intézzük, így Ön mentesül az időt igénylő utánajárások alól.
 8. Hő- illetve áramlástechnikai méretezés Ezt a dokumentumot a gáztervező mérnök kollégánk készíti.
 9. Kivitelezői nyilatkozat Eme nyilatkozatot a Gázművekhez nyújtjuk be, és így kapunk időpontot a MEO átadásához.
 10. Gázvezeték kiépítés, gázvezeték szerelés több éves tapasztalattal. Kérdés esetén, forduljon hozzánk bizalommal.

  Gázvezetékek kiépítése
  Keressen bennünket bizalommal, ha Ön is szeretne gázvezetéket kiépíttetni, bármely elérhetõségünkön igyekszünk minél hamarabb ügyfeleink segítségére sietni. Munkánk nagyon sokféle területet lefed: gázcsöveket, gázcsapokat építünk be, javítunk, kicserélünk, átszerelünk. Megtervezzük a teljes gázhálózatot, kiépítünk, kivitelezünk KPE, acél és rézcsõ technológia felhasználásával, rendszert légtelenítünk, szivárgásvizsgálatot eszközölünk, nyomáspróbát végzünk. Már kiépített hálózaton is végzünk szivárgással és légtelenítéssel kapcsolatos ellenõrzéseket, de munkakörünkbe tartozik még például a csõhálózat ellenõrzés, javítás, csõszakaszok vagy a teljes csõvezeték cseréje. Cserélünk gázcsapokat, elzárókat, golyós csapokat, flexibilis gázbekötõ csöveket is. Kizárólag engedélyezett gázterv megléte esetén indulhat meg a kivitelezés folyamata. Elsõ lépésben készítünk egy mûszaki felmérést a helyszínen, megbeszéljük, milyen típusú legyen a készülék, merre legyen a vezeték nyomvonala. Gáztervezõ szakemberünk tervet készít a hatályos szabályok és elõírások figyelembevételével, és a kész tervet beadja a Gázmûvek tervjóváhagyó osztályára. A munka akkor kezdõdhet meg az Ön otthonában, ha ez a tervezet jóváhagyásra kerül, és megadják az engedélyt. Cégünk gázvezetékek kiépítését, gázvezetékszerelést végez több éves múlttal. Amennyiben bármi kérdése van, állunk szíves rendelkezésére, keressen minket bátran!

  Milyen dokumentumok szükségesek a gázszerelés hivatalos átadásához (MEO)?
  1. EPH jegyzõkönyv (Egyen Potenciálra Hozás), FI relé beépítése 2. A Fõvárosi Gázmûvek új és meglévõ gázcsatlakozásakor, valamint átalakításakor az üzembe helyezést érintésvédelmi felülvizsgálathoz köti. Az érintésvédelmi felülvizsgálat elvégeztével EPH jegyzõkönyv kiállítása szükséges. 3. Ha az EPH kialakítás nem megfelelõ, vagy nincs is kialakítva, akkor villanyszerelõi munkára van szükség. A vizsgálat elvégzése után az általunk kiküldött villanyszerelõ munkatárs a helyszínen hiteles jegyzõkönyvet állít ki. 4. FI relé vagy életvédelmi relé, hivatalos nevén hibaáram védelmi kapcsoló egy elektromos felügyeleti eszköz, mely megvédi a hálózatot, amennyiben az L (fázis) vezetékben folyó áram eltér az N (nulla) vezetõben folyó áramtól a megengedett értéken felül. FI relé beépítésére akkor van szükség, ha a gázkészülék vizes helységben va (fürdõszoba, konyha). 5. Kéményseprõ szakvélemény 6. Az elkészült kémény és a készülék mûszaki adatait tartalmazza, melyet a Kéményseprõ Vállalat állít ki. Ha a gázszerelést, illetve a kéményszerelést munkatársainkkal végezteti, akkor ez a mi feladatunk lesz, így Önt felszabadítjuk az utánajárások terhe alól, ami sok idõt vesz igénybe. 7. Hõ- illetve áramlástechnikai méretezés. Ezt a dokumentumot a gáztervezõ mérnök kollégánk készíti el. 8. Kivitelezõi nyilatkozat. Ezt a nyilatkozatot a Gázmûvekhez kell benyújtani, ezután kapunk idõpontot a MEO átadásához.