Gázvezeték kiépítés

Gázvezeték kiépítés


Hosszú éves tapasztalat után vállaljuk gázvezeték kiépítését kedvező árakon. Ha Önnek is szüksége van gázvezeték kiépítésére, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

Vállajuk gázcsövek, gázcsapok kiépítését, javítását, cseréjét, átalakítását. Feladataink közé tartozik: gázhálózatok tervezése, kiépítése, kivitelezése KPE, acél és rézcső technológiával, nyomáspróba, rendszer légtelenítése, szivárgásvizsgálat. Kiépített hálózatok ellenőrzése - szivárgás vizsgálat, légtelenítés, csőhálózat ellenőrzés, javítás, csőszakaszok, esetlegesen komplett csőhálózat cseréje. Gázcsapok, elzárócsapok, golyós csapok cseréje, flexibilis gázbekötő csövek cseréje.

Gázszerelés megkezdése csak engedélyezett gázterv alapján kezdődhet. Először egy helyszíni műszaki felmérést végzünk, mely alapján megállapodunk a készülék típusáról, a vezeték nyomvonaláról. Ezután gáztervező mérnök kollégánk elkészíti a gáztervet az érvényben lévő szabályok és előírások alapján, majd benyújtja ezt a Gázművek Terv jóváhagyó osztályára. Amikor a tervet jóváhagyják, az engedélyt megkapjuk, a kivitelezés megkezdődhet.

A gázszerelés hivatalos átadásához (MEO) szükséges dokumentumok:

  1. EPH jegyzőkönyv (Egyen Potenciálra Hozás), FI relé beépítése
  2. A Fővárosi Gázművek új és meglévő gázcsatlakozásakor, illetve átalakításakor az üzembe helyezést érintésvédelmi felülvizsgálathoz köti. Az érintésvédelmi felülvizsgálat befejezésekor EPH jegyzőkönyvet kell kiállítani. 
  3. Amennyiben az EPH kialakítás nem megfelelő, illetve nincs kialakítva, akkor villanyszerelői munkára van szükség. A vizsgálat elvégzése után a helyszínen hiteles jegyzőkönyvet állít ki az általunk kiküldött villanyszerelő munkatárs. 
  4. FI relé vagy életvédelmi relé, hivatalos nevén hibaáram védelmi kapcsoló egy elektromos felügyeleti eszköz, mely megvédi a hálózatot, amennyiben az L (fázis) vezetékben folyó áram eltér az N (nulla) vezetőben folyó áramtól a megengedett értéken felül. FI relé beépítésére akkor van szükség, ha a gázkészülék vizes helységben van (fürdőszoba, konyha).
  5. Kéményseprő szakvélemény 
  6. Az elkészült kémény és a készülék műszakai adatait tartalmazza, melyet a Kéményseprő Vállalat állít ki. Amennyiben a gázszerelést, illetve a kéményszerelést velünk végezteti, 
  7. ezt természetesen mi intézzük, így Ön mentesül az időt igénylő utánajárások alól.
  8. Hő- illetve áramlástechnikai méretezés Ezt a dokumentumot a gáztervező mérnök kollégánk készíti.
  9. Kivitelezői nyilatkozat Eme nyilatkozatot a Gázművekhez nyújtjuk be, és így kapunk időpontot a MEO átadásához.
  10. Gázvezeték kiépítés, gázvezeték szerelés több éves tapasztalattal. Kérdés esetén, forduljon hozzánk bizalommal.