Konvektorok

Konvektorok


Vállaljuk konvektor szerelését és gáz fali fűtők cseréjét, tisztítását, karbantartását és időszakos ellenőrzését.

Megbízható, precíz gázszerelő szakemberek állnak rendelkezésére. Gázkonvektor szerelőink gyors hibaelhárítást végeznek! Rövid határidővel, telefonos egyeztetés után pár órán belül kiérkeznek a címre és még aznap elhárítják a hibát. A gázszerelővel történő telefonos egyeztetés során Ön elmondja a hiba jelenséget és kap egy pontos tájékoztatást a konvektor szerelés várható költségeiről. 

Leggyakrabban előforduló hibajelenségek:

·        konvektor vagy fali fűtő nem gyullad be

·        konvektor vagy fali fűtő elalszik

·        konvektor vagy fali fűtő nem marad égve

·        konvektor vagy fali fűtő kikapcsol

·        konvektor vagy fali fűtő lángja túl kicsi vagynagy

A gázkonvektorokkal akár az egész lakás fűthető.  Egy gázkonvektor általában egy lakóhelyiség fűtésére alkalmas, de némi kompromisszum segítségével egy nagyobb teljesítményű konvektorral, akár nagyobb részeket is felmelegíthetünk. Anyagát tekintve kétfajtát különböztetünk meg, az öntöttvasból és a lemezből készülteket.Öntöttvasból inkább a régebbiek készültek, de még ma is megtalálhatók, azonban drágábbak, mint a lemezes társaik. Előnyeik, hogy nem pattognak, és esztétikailag is kedvezőbb hatást keltenek.

Tovább bonthatjuk a gázkonvektor típusokat parapetes és kéményes elrendezésük alapján.


Az előbbi a falra szerelhető a nevét kapó része, a parapet segítségével.Így az égéshez szükséges levegőt ezen keresztül, a külső légtérből nyeri,valamint az égéstermék is ezen keresztül távozik. Ezzel szemben a kéményes megoldás esetén a konvektor az égéshez szükséges levegőt a belső térből kapja.Így biztosítanunk kell a folyamatos levegőcserét.

A gázkonvektorok minden szobában külön melegítenek, így külön-különszabályozhatóak is. Hősugárzása segítségével könnyen és gyorsan fel tud melegíteni egy szobát. Semmilyen segédenergiát nem igényel a gázkonvektor,mellyel ellentétben a kazánok általában plusz árammal működnek. Nem beszélve arról, hogy egy családi ház központi fűtéssel való felszerelése nagyságrendekkel többe kerül, mint a gázkonvektorokkal való ellátása.