Konvektorok

Konvektorok


Vállaljuk konvektor szerelését és gáz fali fűtők cseréjét, tisztítását, karbantartását és időszakos ellenőrzését.

Megbízható, precíz gázszerelő szakemberek állnak rendelkezésére. Gázkonvektor szerelőink gyors hibaelhárítást végeznek! Rövid határidővel, telefonos egyeztetés után pár órán belül kiérkeznek a címre és még aznap elhárítják a hibát. A gázszerelővel történő telefonos egyeztetés során Ön elmondja a hiba jelenséget és kap egy pontos tájékoztatást a konvektor szerelés várható költségeiről. 

Leggyakrabban előforduló hibajelenségek:

·        konvektor vagy fali fűtő nem gyullad be

·        konvektor vagy fali fűtő elalszik

·        konvektor vagy fali fűtő nem marad égve

·        konvektor vagy fali fűtő kikapcsol

·        konvektor vagy fali fűtő lángja túl kicsi vagynagy

A gázkonvektorokkal akár az egész lakás fűthető.  Egy gázkonvektor általában egy lakóhelyiség fűtésére alkalmas, de némi kompromisszum segítségével egy nagyobb teljesítményű konvektorral, akár nagyobb részeket is felmelegíthetünk. Anyagát tekintve kétfajtát különböztetünk meg, az öntöttvasból és a lemezből készülteket.Öntöttvasból inkább a régebbiek készültek, de még ma is megtalálhatók, azonban drágábbak, mint a lemezes társaik. Előnyeik, hogy nem pattognak, és esztétikailag is kedvezőbb hatást keltenek.

Tovább bonthatjuk a gázkonvektor típusokat parapetes és kéményes elrendezésük alapján.


Az előbbi a falra szerelhető a nevét kapó része, a parapet segítségével.Így az égéshez szükséges levegőt ezen keresztül, a külső légtérből nyeri,valamint az égéstermék is ezen keresztül távozik. Ezzel szemben a kéményes megoldás esetén a konvektor az égéshez szükséges levegőt a belső térből kapja.Így biztosítanunk kell a folyamatos levegőcserét.

A gázkonvektorok minden szobában külön melegítenek, így külön-különszabályozhatóak is. Hősugárzása segítségével könnyen és gyorsan fel tud melegíteni egy szobát. Semmilyen segédenergiát nem igényel a gázkonvektor,mellyel ellentétben a kazánok általában plusz árammal működnek. Nem beszélve arról, hogy egy családi ház központi fűtéssel való felszerelése nagyságrendekkel többe kerül, mint a gázkonvektorokkal való ellátása.

Konvektorok
A konvektorok fontos szerepet játszanak egy lakás fûtésében, hiszen gázkonvektorokkal például egy egész lakást fel tudunk fûteni. Általánosságban elmondható, hogy egy konvektor egy helyiség felfûtésére alkalmas, de ha hajlandóak vagyunk némi kompromisszumra, pl. egy nagyobb teljesítményû gázkonvektor segítségével, akkor több helyiséget is meleggé varázsolhatunk. A konvektoroknak két típusa létezik: vannak öntött vasból és vannak lemezbõl készült termékek is. Az öntöttvas inkább a régebbi típusokra jellemzõ, de akár manapság is találkozhatunk vele szaküzletekben. Ezek többnyire drágább árkategóriájúak, mint a lemezbõl készültek, viszont egyik nagy elõnyük, hogy mutatósabbak lemezbõl készült társaiknál, és nem hallható pattogó hang használatukkor. Precíz, munkájukra igényes gázszerelõ munkatársaink megbízhatóan dolgoznak, ezért keressen bennünket bizalommal, mi beszereljük konvektorát, kicseréljük, tisztítjuk, karbantartjuk, idõszakosan leellenõrizzük gáz falifûtõit. Telefonos egyeztetéskor Ön elmondja a hibát, kollégáinkkal megbeszélhetik a következõ lépést, és õ elmondja, mennyibe fog kerülni körülbelül a kiszállás és a szerelés. A gázkonvektor szerelõ kollégáink hatásos hibaelhárítást végeznek. Miután hívnak minket és megbeszéljük az idõpontot, igyekszünk tartani a rövid határidõt, pár órás intervallumon belül akár ott is tudunk lenni a helyszínen!

Mik a leggyakrabban elõforduló hibák konvektorok esetében?
• nem gyullad be a konvektor vagy fali fûtõ
• kialszik a konvektor vagy fali fûtõ
• nem marad égve a konvektor vagy fali fûtõ
• kikapcsol a konvektor vagy fali fûtõ
• a konvektor vagy fali fûtõ lángja túl kicsi vagy túl nagy