Vízszerelés

Vízszerelés


vízszerelés során teljes vízhálózat kiépítést végzünk. Egyeztetés és a munka felmérést követően önnek a megállapodásba foglalt időtartam alatt jó minőségű anyagokkal kiépítjük a fürdőszoba, lakás vagy egyéb vízhálózatát. Megugrott a vízfogyasztása? Hívjon most a vízszerelés kapcsán, hogy kiderítsük mi a hiba a vízhálózatban és megszüntessük a magas vízszámlával járó meghibásodást.

Kinek ne járt volna már vízszerelő az otthonában. Sajnos a tapasztalatok szerint van aki rossz száj-ízel és emlékekkel várják újra a vízvezeték szerelő-t és mások már a telefonos ajánlatkérés alkalmával is elég bizalmatlanok. Ez nem is csoda hiszen a vízszerelő árak között is nagy lehet a különbség és akkor még az egyes vízvezeték szerelő kollégák hozzá állásáról nem is beszéltünk. Éppen ezért mi már az árak kialakításával és fixálásával is próbálunk a segítségére lenni.


Egy jó vízszerelő Budapesten, időt és pénzt is megtakaríthat. Időt például úgy, hogy mi alkalmazkodunk az Ön idejéhez. 

Egy pár órás intervallum meghatározása után már érkezik is a vízvezeték szerelő, aki a javítás során esetlegesen felmerülő anyagok beszerzését is elvégzi. Pénzt pedig az évtizedek alatt megszerzett vízszerelő tapasztalatunk alapján, a beépítésre kerülő anyagok megválasztásával spórolhat.

Vízszerelés
Valószínűleg nem nagyon létezik olyan ember, aki még nem vett igénybe valamilyen vízszerelő szolgáltatást. Sokan közülük negatív tapasztalatokkal rendelkeznek az elvégzett munka nem megfelelő minősége miatt, így gyakran már a telefonbeszélgetés kezdete előtt is szkeptikusak. Ez utóbbi nem is annyira meglepő, hiszen egy-egy vízszerelési folyamat költsége is nagyban eltérhet, nem beszélve a kiérkező szerelőmunkatárs stílusáról, munkamoráljáról. Ezek megelőzéseképpen mi már az elején leszögezzük a felmerülő költségeket és mindent lefixálunk, így igyekszünk minimalizálni az esetlegesen fellépő kellemetlenségeket.

A vízszerelési munkálatokat, amely alatt a teljes vízhálózat kiépítését értjük, pontos egyeztetés és részletes felmérés előzi meg, majd a megbeszélt időpontban kiváló minőségű alapanyagokkal kiépítjük Önnél a fürdő, a lakás vagy egyéb jellegű vízrendszerét. Egy nagy tudású vízszerelő szakemberrel Budapesten rengeteg időt és költséget spórolhat meg magának. Miután egyeztetett kollégánkkal, a szerelő néhány órás időtartamon belül már ki is tud menni házhoz, illetve ha alkatrészeket vagy alapanyagokat kell beszereznie, azt is elvégzi. Pénzt úgy spórolhat velünk, hogy sok éves tapasztalattal rendelkezünk, és biztos, hogy a legjobb és legkedvezőbb alapanyagok kerülnek beszerelésre. Ha egyéb probléma merülne fel, például hirtelen több vizet fogyaszt, mint eddig, akkor is bátran keressen fel bennünket, hogy minél előbb feltárjuk a gond gyökerét, és elháríthassuk a hibát, amely miatt megugrott a vízszámlája. Profi, gyors és sokéves tapasztalattal rendelkező munkatársaink igyekeznek a legjobb tudásuk alapján segíteni Önnek!

A víz szerelés fontosabb anyagai
Mint minden szakmában, a vízszerelésnél is vannak fontosabb anyagok, melyek elengedhetetlenek a munka elvégzéséhez. Mint tudja csővezetékeken keresztül távozik és érkezik az ivóvíz és a szennyvíz is. Ezek a vezetékek hasonlítanak az emberi érrendszeri hálóhoz. Ezt a rendszert vízvezeték szerelés közben kell kiépíteni. Manapság már az utcai nyomóvezetéken keresztül érkezik számunkra a megfelelő mennyiségű és minőségű víz. Ezek a csövek flexibilis, bekötő csövek és általában anyagát tekintve műanyag, öntöttvas, acél, ólom, KPE vagy réz. Ezzel szemben az ókorban a vizet kőcsatornákon, ólom és kerámiacsöveken szállították. Manapság az alábbi anyagokkal találkozhatunk vízszerelés során:
ólomcső
ezekkel a csövekkel leginkább a régebbi építésű házak vízvezetékeinél találkozhatunk pl. Budapest belvárosa vagy régebbi peremkerületei. Ma már nem használják ezt az anyagot mert az évek során bebizonyosodott, hogy az ólom mérgező, anyaga drága és nagy a tömege. Ezekkel a csövekkel ma már ritkán találkozunk.
Horganyozott vascső
szerelése embert próbáló, de olcsó anyagként tartják számon. Ez az anyag belül az évek során teljesen elkorrodál és beszűkül a keresztmetszete. Ma már csak a tűzivíz vezetékeknél használatos. A hatvanas és hetvenes években viszont a piacon szinte egyeduralkodó volt és szinte minden lakásban megtalálható volt.
Félkemény rézcső
Ez az anyag a mai napig az élvonalban szerepel, ha víz-, fűtés- vagy gázszerelésről van szó. Megbízható és tartós anyag. Leggyakrabban 15, 18, 22 mm-es sugarú csövekkel találkozhatunk a háztartásokban. Idomai, lágy, kemény forrasztással és prés szerszámmal szerelhetőek. Ezeket a csöveket általában szálban forgalmazzák.
Lágy rézcső
Hasonló a keményebb rézcsövekhez, csak nagyon minimális eltérés fedezhető fel benne. Átlagosan 15, 18, 22 mm-es méretet alkalmaznak. Ezek a csövek rendkívül alkalmasak víz-, gáz- és fűtésszereléshez. Tekercsekben árulják és elsősorban padlófűtés kiépítésekor használják ezt az anyagot. Több verzióval találkozhatunk a boltokban, ugyanis létezik gyárilag előszigetelt, műanyag burkolattal ellátott verzió. Ezt a két verziót melegvíz, illetve fűtés szállításánál használják, hogy minél kevesebb legyen az energiaveszteség.
Akadnak azonban nem fémes jellegű csövek is. Ezek pedig:
Többrétegű cső
A legújabb ismeretek szerint ez a legkorszerűbb csőfajta napjainkban. Általában 5 réteg van egymásra dolgozva, így lesz ellenálló és alakítható. Élettartama kb. 30-40 év körül alakul. Hiába kerülnek viszonylag sokba hozzá az illesztőidomok és a vízvezeték szereléshez szükséges sajtológép ára is igen drága, a szakemberek többsége mégis előszeretettel választja ezt a fajta csövet.
KPE cső
Utóbbi időben gázcsőként is használják, de általában földárokban hidegvízhez, illetve ivóvíz ellátáshoz használják. Ezt a fajta csövet kész idomokkal rögzítik egymáshoz. Tulajdonságai / előnyei: korrózióálló, könnyű kezelhetőség és könnyű súly, hidegben kb. 15 fok alatt merev.
PVC cső
Szennyvízcsöveknél használatos. Tulajdonságai közé tartozik, hogy nem törik, könnyen megmunkálható, ragasztható, vágható, időtálló, olcsó, nem igényel különösebb szaktudást ennek szerelése. Ha a klasszikus szürke csövet használjuk azt csak beltérben szabad alkalmazni, ugyanis földalatt egy idő után deformálódik. Ha a földbe kívánunk ilyen fajta csövet rakni akkor csak a narancssárga erősített kivitelű KG csövet tegyük. Ez kb. 50 évig tart.
Tippek és trükkök a saját vízvezeték szereléséhez
Figyeljen otthonára, amennyiben alkalmazza ezeket a vízvezeték-tanácsokat
Kiváló vízvezeték-tanácsok, amelyek bármilyen helyzetben jól működnek