Blog

Cikkeink

Figyeljen otthonára, amennyiben alkalmazza ezeket a vízvezeték-tanácsokat

Javításokat vagy módosításokat szeretne végezni otthona vízvezeték-szerelésén? Szeretné tudni, hogyan kell kezelni egy vészhelyzetet? A vízvezeték-szereléssel kapcsolatos kérdések kezelése bonyolult lehet. Függetlenül attól, hogy maga csinálja-e, vagy alkalmaz-e valakit, nagyon sok mindenről tudnia kell. Néhány hasznos tény és tipp.
Ha a csövek megtelnek amikor elindítja a vizet, és az összes cső megfelelően van rögzítve, akkor tegyen hozzá néhány hevedert, vagy párnázza meg a csöveket gumitakaróval. Előfordulhat, hogy mindkettőt meg kell tennie. Ügyeljen arra, hogy ha réz csövek vannak, akkor ne horganyzott hevedereket használjon.
A csövek megfagyásának megakadályozása érdekében célszerű lezárni a szellőzőnyílásokat, repedéseket és a bejárati ajtókat. Annak érdekében, hogy a hő és a hideg ne maradjon fenn, próbálkozzon szigeteléssel vagy tömítéssel. Szivárgás esetén mindenképpen emlékeztesse mindenkit arra, hogy hol van a fő megszakító, így az azonnal kikapcsolható.

Ne fizessen vízvezeték-szerelőt, amíg a munka be nem fejeződik. Előfordulhat, hogy egy vízvezeték-szerelőnek némi pénzre van szüksége, de bölcs dolog megvárni, amíg a munka teljesen elkészül, mielőtt kifizeti a teljes összeget. Sok minden történhet a munka kezdete és vége között, ezért a fizetés előtt türelmesen várjon, amíg elégedett lesz az elvégzett munkával.
Ha zajos csövek vannak, akkor gumitakaróval csillapíthatja őket, vagy további horgonypántokat adhat hozzá. A csövek dörömbölését általában a meglazult csövek, a víz kikapcsolásakor ütközésig tartó ütés vagy a melegvíz csövek helyzetükben való elmozdulása okozza. Mindezek a problémák megoldhatók a csövek párnázásával és rögzítésével.
Ne adjon egy vízvezeték-szerelőnek egy munkáért fizetett teljes díjat, amíg az egész munkát be nem fejezi. Előfordul, hogy a munka megkezdése előleget kell fizetnie, de soha ne fizesse be a teljes összeget, mielőtt tudná, hogy a feladatot helyesen hajtották végre. Ha mindent előre fizet, akkor nem lehet panasza, ha a vízvezeték-szerelő nem fejezi be a munkát, vagy nem megfelelően teszi.

Bizonyos dolgoknak nem szabad bekerülniük a vízvezeték-rendszerbe. Annak tudatában, hogy mit lehet és mit nem lehet a szeméttárolóba vagy a mosogatóba bedobni, megmentheti magát egy költséges javítástól vagy katasztrófától. A vízvezeték-szerelő általában vissza tudja állítani a vízvezetékeket üzemképes állapotba, de elkerülhető, ha tudja, hogyan kell helyesen ártalmatlanítani az elemeket.
Kerülje a tisztítószerek használatát az illemhelyeken, mint például a tartályba helyezett tisztító füleket. Amikor ezek a lyukak majdnem teljesen fel vannak oldva, a fülből megmaradt az a tálba kerül. Ez a végén lezárhatja a WC nyílásait, megakadályozva a WC megfelelő máködését. Hónapokba telhet, amíg ez a törmelék feloldódik ezekben a lyukakban.
Alapvető fontosságú a vízvezetékkel kapcsolatos kérdések oktatása, ha Ön háztulajdonos. Problémák akkor fordulhatnak elő, amikor erre a legkevésbé számítunk, így a közös barkácsolási projektek kezelésének megértése és annak ismerete, amellyel tisztában kell lennie a vállalkozó bevonásávalnagyban hozzájárul a projekt megvalósításához és a megfelelő megvalósításhoz.