Blog

Cikkeink

Tippek és trükkök a saját vízvezeték szereléséhez

Nos, úgy döntött, hogy kivitelezni tudja a ház vízvezeték-szerelését. Jó neked! Annyi információ áll rendelkezésre, hogy nem biztos, hogy tudja, hol kezdje. Ne aggódjon, itt vannak a vízvezeték-tippek! Az alábbiakban felsorolunk néhány tippet, amelyek segítenek az indulásban és a szervezésben, hogy vízvezeték-szakértővé válhasson.
Mindenki helyesen akar forrasztani, a legtöbb ember által a forrasztáskor elkövetett legnagyobb hiba az, hogy a szerelvény belsejét és a cső külseje nem tiszta és fényes. Ezeket a felületeket finom smirgli alvadékkal fényesre fényezzük. Forrasztáskor soha ne melegítse a csövet, hanem melegítse a szerelvényt. Ez lehetővé teszi, hogy a forrasztóanyag kapilláris működéssel behúzódjon a szerelvénybe.
Kerülje a befagyott csöveket ezen a télen! Tartson egy kis csepegtető vizet a csaptelepekből, és tekerje be szigetelt csöveit habbal vagy újsággal. Ha lehetséges, tartsa nyitva az ajtókat a fűtetlen és fűtött helyiségek között. Fűtetlen helyen, például garázsban vagy mosókonyhában tartson egy kis fűtőtestet a csövek mellett. Ne felejtse el ezt megtenni, mielőtt az első hideg nap beköszön.

Ne féljen szakembert hívni. Ne kezdjen bele maga, hogy pénzt takarítson meg, ha nem biztos abban, hogyan tudja kijavítani a hibát. A hivatásos vízvezeték-szerelő hívásával hosszútávon pénzt takarít meg, tapasztalat és a tudás párosul, így hamarabb és kevesebb felhajtás nélkül megoldhatja a problémát.
A megfelelő vízvezeték-szerelő megtalálásához érdemes ajánlatokat megnézni olyanoktól, akikben megbízik. Egy barát vagy szomszéd megkérdezése általában megbízhatóbb, mint egy véletlenszerű vízvezeték-szerelő kiválasztása a telefonkönyvből. Szüksége van hozzá hozzáértő vízvezeték-szerelőre, enélkül sokkal nagyobb problémába ütközhet.
Nem mindig szükséges vízvezeték-szerelőt hívni, ha a vízvezetékben sérült csőszakasz van. Vannak olyan javító készletek, amelyeket megvásárolhat a helyi hardverboltban, amelyek kiválóan javítják a szivárgásokat. Ha van egy kis szivárgása, egy összetett botot átdörzsölhet a furaton, vagy megrepedhet a csőben, hogy lezárja. Az epoxi paszta kitűnő gyógymód a szivárgó csövek ellen is. Az epoxi felvitele előtt feltétlenül kapcsolja ki a vizet és teljesen szárítsa meg a csövet.

Néha választani kell cseréje vagy javítása között. Ha régi készüléke van, amely sok vizet vagy villamos energiát használ, akkor a legjobb annak cseréje. Persze, kezdetben többe kerül, de hosszú távon pénzt fog megtakarítani. A másik dolog az, hogy nem lehet biztos abban, hogy a javítás mennyire sikerül, míg egy új készülékkel legalább garanciát kap.
A karbantartás nyomon követése az első számú módja annak, hogy a vízvezeték-szerelőknek ne kelljen köbe avatkoznia. Az eltömődött csatorna komoly probléma, amely gyakran szakmai segítséget igényel. A lerakódott haj valóban eltömítheti a lefolyókat. Megakadályozhatja a haj bejutását a csatornába, ha egyszerűen telepít egy eszközt a lefolyó tetejére, például egy szűrőt, amely csapdába ejti a hajat a csövekbe. Sokkal egyszerűbb kiszedni a szűrőben lévő hajat, mint eltávolítani a csövön. Könnyebben érezheti magát, miután elolvasta ezeket a tippeket, amikor a vízvezeték-szerelésről van szó. Érdemes olvasni, de legalább legyen ötlete arról, hogy mit kell tennie és hol kezdje az otthoni vízvezetékkel. Ezenkívül bármikor visszatérhet ehhez a listához, ha szükséges.